Skinkmackepopcorn

Nu är det jul, här i vårt hus! Här har vi ett recept inspirerat av en riktig julklassiker: skinkmackan. Julskinkan omnämns första gången i slutet av 1600-talet, men då var det långt ifrån alla som hade råd att njuta utav den. En vanlig del av julbordet blev den dock först under 1800-talet. I snitt äter svensken 1 kg skinka per person under julen! När du testat detta recept finns det risk att den mängden ökar

Knepet är att hacka skinkan riktigt fint så den får lättare att fästa vid popcornen. Vill man göra det enklare för sig tror vi också att dessa popcorn skulle passa utmärkt som topping direkt på skinkmackan. Receptet går utmärkt att göra vegetariskt. Testa med Astrid och apornas “Julsk*nka”, eller uteslut skinkan helt och hållet.

  • 2 msk senapspulver
  • 2 msk strösocker
  • Julskinka, eller vanlig påläggsskinka
  • 50 g smör

Hacka skinkan så fint du kan. Blanda senapspulver och socker, smält sedan smöret och skira. Poppa popcorn enligt WePoPoP:s metod för perfekta kastrullpopcorn. Blanda smör och popcorn, strössla över senapsblandningen och se till att det blir jämnt fördelat över popcornen. Blanda ned skinkan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.