GDPR Policy WePoPoP

General Data Protection Regulation är en ny dataskyddslag som ersätter den svenska personuppgiftslagen (PuL) nedan är vår policy.

Det är viktigt för oss på WePoPoP att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den data som vi sparar hos oss.

Vårt mål är att skapa en så bra upplevelse som möjligt för dig som WePoPoP kund. Vi behöver därför dina personuppgifter för att du bland annat ska kunna få hem dina popcorn till rätt adress, återkallelse av livsmedel, personliga erbjudanden och få rätt information med dina popcorn.

Den information vi sparar är namn, adress, email, telefon, köphistorik samt personliga önskemål som ni lämnat till oss. Med andra ord den information du lämnat till oss vid köp eller när ni lagt in er på vår intresse lista.

Den nya lagen innebär att du som kund har ett antal rättigheter. Du har bland annat rätt att beställa hem ett registerutdrag med dina personuppgifter, som till exempel namn och kontaktuppgifter och köphistorik.

För att skydda era uppgifter så strimlar vi alla orderpapper, listor m.m. som används vid paketering och distribution. Uppgifterna nås enbart av berörd personal. Onödiga digitala filer tas regelbundet bort. Vi sparar email-konversationer för att bättre kunna följa upp och se återkommande fraktproblem.

Hur hanterar vi era uppgifter

WePoPoP säljer aldrig dina uppgifter till en tredje part. Vi kan dock komma att lämna ut dina personuppgifter till följande kategorier av mottagare:

  • Leverantörer, både inom och utanför EU/EES, som t ex tillhandahåller IT-tjänster, hanterar kundserviceärenden eller utför betalningsförmedling och kreditupplysningar för WePoPoPs räkning
  • Din bank när du legitimerar dig med Bank-ID, betalar med kort eller med Swish
  • Andra mottagare när det följer av lagkrav, annan författning eller myndighetsbeslut

Hur skyddar vi era uppgifter

Samla dem och begränsa så att de bara finns där de måste vara

Var behandlas mina uppgifter

Vi strävar alltid efter att behandla dina personuppgifter inom EU/EES-området. I de fall dina uppgifter skulle användas utanför EU, t.ex. av någon av våra tjänsteleverantörer, så ser vi alltid till att samarbeta med stora etablerade bolag med hög integritet och som följer gällande lagstiftningar för personuppgifter.

 

På vår hemsida används cockies

När du besöker vår webbplats kan vi också samla in information och uppgifter om dig genom att använda så kallade cookies.

Dina rättigheter

Du har vissa rättigheter enligt dataskyddslagstiftningen. Om du vill nyttja någon av dina rättigheter kan du kontakta oss på info@wepopop.com 

  • Tillgång till dina personuppgifter – du har rätt att få en bekräftelse på om vi behandlar dina personuppgifter och ett utdrag över vilka uppgifter som behandlas 
  • Begära rättelse – du har rätt att få felaktiga uppgifter rättade
  • Begära att raderas – du har rätt att under vissa omständigheter få dina uppgifter borttagna
  • Invända mot behandling som stödjer sig på vårt berättigade intresse och mot behandling för direktmarknadsföring – du har rätt att invända mot behandlingen av dina personuppgifter eller att behandlingen begränsas

Dessa är de rättigheter som vi tycker är mest relevanta hos oss. Om du vill veta mer om dataskyddslagstiftningen och dina rättigheter kan du läsa mer här http://eur-lex.europa.eu/legal-content/SV/TXT/?uri=CELEX:32016R0679

Om du skulle anse att vår behandling av dina personuppgifter inte sker i enlighet med dataskyddslagstiftningen ber vi dig att kontakta oss, se avsnittet kontaktuppgifter nedan. Du har även rätt att klaga till Datainspektionen som är tillsynsmyndighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.